Talent Classes

Talent Class Academy
Junior Talent Class 8 – 11 jaar en Talent Class 12 +

Voor iedereen vanaf 8 jaar die zich verder wil ontwikkelen binnen het dansonderwijs en wellicht van dans hun beroep wil maken richting show/musical/stage performance, biedt Go Dance Academy nu Talent Class vanaf 12 jaar.
​Wie van dans zijn of haar beroep wil maken, moet jong beginnen met zich zo breed mogelijk te scholen binnen verschillende dansdisciplines. Speciaal voor deze doelgroep, die zich fanatieker met dans bezig willen houden dan enkel op recreatief niveau is er de Talent Class met een intensief trainingsprogramma op zaterdag. De Talent Class krijgt op hoog niveau les in verschillende dansdisciplines oa; klassiek ballet, showmusical, hiphop en er worden verplichte workshops verzorgd op het gebied van zang, acteren, moderne dans en improvisatie, tapdance en eigentijdse dans.

Het lesprogramma ziet er als volgt uit:

Klassiek ballet
Moderne dans
Showmusical
Urban
Workshop
Dansgeschiedenis
Zang​​​​​​

​​​​​​Doel van de Talent Class​
​Go Dance Academy heeft de Talent Class in het leven geroepen om jonge getalenteerde dansers en danseressen de kans te bieden zich breed te ontwikkelen en een degelijke basis te creëren met als doel door te kunnen stromen binnen het dansvakonderwijs richting show/musical/stage performance. Door middel van een lessenpakket in uiteenlopende stijlen, workshops in verschillende disciplines en een team van professionele docenten bieden wij een voortraject ter voorbereiding op een hbo dansopleiding. 2 x in het jaar zullen wij een voorstelling bezoeken en ook zal de Talent Class podium ervaring op gaan doen gedurende het jaar.​​

Toelating
Om toegelaten te worden deze speciale Talent Class moet eerst de auditieronde met succes worden afgerond. Eenmaal toegelaten tot de Talent Class worden twee keer per jaar testlessen gehouden, waarin docenten en professionals van buitenaf de vooruitgang beoordelen, deze beoordeling wordt weergegeven in een rapport.
Voor de lessen geldt een aanwezigheidsplicht van 90% in uitzonderlijke gevallen kan hier van worden afgeweken.